Slik vinner du med systemspill

Systemspill kan ved første øyekast virke forvirrende for vanlige oddsspillere. I realiteten er det ganske enkelt og det er definitivt lønnsomt å lære seg hvordan man spiller system på odds.

Ved å bruke 3-4 minutter på denne siden vil du lære deg hvordan du kan bruke dine kombinasjonsspill til å plukke opp spill med skikkelig god odds, i stedet for å tape.

Vi opplever alle fra tid til annen at kombinasjonsspillet ryker med 1 mål eller en sen utligning. Ved å bruke den rette strategien, kan du snu denne fortvilelsen til en eufori av lykke og vi skal lære deg hvordan.

Før vi sette igang – disse spørsmålene kommer du til å få svar på:

  • Hva er et systemspill?
  • Hvordan avgjøres et systemspill?
  • Hvordan kan jeg dra fordel av systemer?
  • Hvilken strategier finnes?
  • Hvilken strategier burde jeg bruke?
  • Hvilke oddssider tilbyr systemspill?
  • Kan jeg lage egne systemer?
Anmeldelse av BetWay

Betway er en av Norges desidert beste sportsbooker med god odds, fantastisk utvalg og enda bedre kampanjer. Les anmeldelsen og registrer din bruker i dag.

Hva er systemspill på odds?

Det første skrittet på veien for å meste systemspill, er å forstå det grunnleggende prinsippet bak. Der du vanligvis krysser på ett spill per kamp i en kombinasjons, lager du system ved å krysse på to eller flere spill.

I denne artikkelen kommer vi til å forklare hvordan spill med 2 spill per kamp fungerer og hvordan dette kan gjøre at du vinner oftere på odds.

Når du krysser av for flere utfall i samme kamp og kombinerer dette med ett eller flere spill på andre kamper, vil de oddssidene som tilbyr systemspill automatisk lage et system. Dette systemet består av alle mulige kombinasjoner av utfall du har krysset av for.

Her er et eksempel på den kompliserte setningen ovenfor, der du har krysset både hjemmeseier og uavgjort i to forskjellige kamper:

Kamp 1: H + U
Kamp 2: H + U

Oddssiden setter da opp 4 kuponger for deg, der alle kombinasjoner er dekket som vist under:

Kupong 1: H + H
Kupong 2: U + U
Kupong 3: H + U
Kupong 4: U + H

Du betaler for hver kupong oddssiden setter opp. Det betyr at desto flere kamper du kombinerer med 2 eller flere spill, testo større blir antallet kuponger.

I dette tilfellet ville du betalt for 4 kuponger. Hvis du fyller inn 10 kr per kupong, blir totalinnsatsen for systemet 40 kr.

Anmeldelse av 22bet

Med fantastisk odds og et enda bedre utvalg kommer 22bet til å vokse seg store i Norge. Les vår anmeldelse og registrer deg i dag for å skaffe din 100% velkomstbonus opp til 1200 kr.

Slik avgjøres et system

Et systemspill avgjøres på samme måte som alle andre spill; du må treffe for å vinne. Det er allikevel noe du må være obs på.

Vi lærte i forrige paragraf at du ved et systemspill i realiteten leverer flere oddskombinasjoner. Dette er viktig å vite når spillet avgjøres, da du bare få utbetalt gevinsten fra den vinnende kupongen.

Hvis vi beholder valgene og innsatsen fra forrige kamp, men legger til en odds for disse, blir det seende slik ut:

Kamp 1: H (2.10) + U (3.45)

Kamp 2: H (2.30) + U (3.30)

I et tilfelle der Kupong 1 går inn vil du få utbetalt 2.10 * 2.30 * 10 kr = 48.30 kr.

Ja, men jeg går jo bare 8.30 kr i plus – er ikke det litt lite? Jo, det er det. Som nevnt i introduksjonen handler system i hovedsak om å gjøre deg selv mindre sårbar, samtidig som du øker muligheten din for å plukke opp den gode oddsen i et spill.

I dette eksempelet vil det være ganske stor risiko for tapende spill, da selskapet med en odds på 4.83 gir deg cirka 20% sjanse for å lykkes. Dette leder oss over til neste eksempel, der vi tar utgangspunk i at Kupong 2 går inn.

I et tilfelle der Kupong 2 går inn vil du få utbetalt 3.45 * 3.30 * 10 kr = 113.85 kr.

Nå begynner vi å snakke! Dette er maksgevinsten på dette spillet, da de to utfallene med høyest odds gikk inn samtidig. Dette eksemplet tydeliggjør at det fortsatt finnes muligheter for å vinne gode gevinster med et system. Det er riktignok det tredje eksemplet som virkelig understreker poenget:

I et tilfelle der Kupong 4 går inn vil du få utbetalt 3.45 * 2.30 * 10 kr = 79.35 kr.

Dette eksemplet er det som skjer aller oftest. Ved dette spillet får du nesten doblet pengene, samtidig som du har plukket opp en gevinst, i stedet for å tape spillet på den sene utligningen i kamp 2.

For å oppsummere handler dette om å gjøre tapende spill om til vinnende spill og minimere risikoen i bytte mot at du sjelden vinner de aller største gevinstene.

Anmeldelse av LeoVegas

Med samme utvalg og kvalitet på odds som sine argeste konkurrenter, har LeoVegas blitt en stor aktør i det norske markedet. I tillegg byr de på en av de aller beste velkomstbonusene for norske oddsspillere.

Slik bruker du system til din fordel

Dette virker jo alt for godt til å være sant – det er jo nesten garantert gevinst!

Nei, pust ut og sitt ned. En oddsside tilbyr ikke spill der du nærmest garantert har et overtak på dem. Til tross, er det rimelig grunn til å hevde at metoden under gjør at du ved bruk av klokskap kan være veldig nærme å ha et overtak i det lange løp.

Som med alt annet, gjelder det å gjøre sin research og tenke to ganger før du tar en avgjørelse.

Eksempelet under forutsetter at du har sett på statistikken, skader og suspansjoner for deretter å konkludere med at oddsen er presis eller bedre enn forventet.

For avanserte spillere som beregner sannsynlighet, vil du se mellom 50% og 55% sannsynlighet på hovedspillet. Større gap mellom din beregning og oddsen gitt, tyder på at bettingselskapet sitter på informasjon du ikke har. Ligg unna de spillene i dette oddsskiktet.

For å dra fordel av dette spillet, kan du velge et par strategier. De to vanligste er å enten gå for spill der favoritten har lav odds og verdien er stor på uavgjort, eller å gå for odds som er 2.00 eller høyere på favoritt med ganske god odds på uavgjort.

Da regnestykket i et system der du konsekvent velger to utfall per kamp, krever en minimumodds på 2.00 for å gå i null i de tilfellene alle favorittene vinner, gir det deg en indikasjon på at strategien med lav favorittodds gir større bølgedaler enn strategien med 2.00 i minimumodds.

Strategi 1 benytter du hvis du tåler å tape litt penger, selv om spillet går inn i håp om å treffe mange uavgjort på et tidspunkt. Dette gir en kombinasjon av litt tap + store gevinster.

Strategi 2 gir deg en garanti for at du ikke taper penger om alle favoritter vinner, men reduserer også muligheten for de aller største gevinstene.

Anmeldelse av Unibet

Unibet er en av de eldste og mest solide bettingselskapene i det norske markedet. Med god odds, et fantastisk utvalg og funksjoner samt to gode velkomstbonuser, er Unibet en av de beste.

Hvilke strategi anbefaler vi?

Det har veldig mye å si hvem du er som person hva som er den beste strategien for å finne penger på systemspill. Hvis du er en avansert spiller som har god kontroll på marginer og sannsynlighetsberegning, kan det fort fordel å gå for strategi 2 fra eksemplet over, da du noe oftere vil kunne treffe på den skikkelig gode oddsen.

For vanlige spillere, anbefaler vi alltid å vinne litt, ofte. Det betyr at strategi 1 er mest lønnsom.

Det aller viktigste du må vite før du velger strategi, er at det dyreste som finnes, er å ikke ha noen strategi, ikke gjøre research og å spille basert på følelser. Det er dette oddsselskapene lever på.

Hvilke oddssider tilbyr systemspill?

Alle oddssider gir deg anledning til å spille systemer. Allikevel er det noen selskaper som har denne funksjonen, slik at du kan spare timesvis med arbeid og ergerlige feil. Dette gjelder alle som benytter Kambi, samt et par ekstra sportsbook. I listen under finner du et lite knippe selskaper som tilbyr systemspill som egen funksjon.

Anmeldelse av Betway

Betway er en av Norges desidert beste sportsbooker med god odds, fantastisk utvalg og enda bedre kampanjer. Les anmeldelsen og registrer din bruker i dag.

Anmeldelse av LeoVegas

Med samme utvalg og kvalitet på odds som sine argeste konkurrenter, har LeoVegas blitt en stor aktør i det norske markedet. I tillegg byr de på en av de aller beste velkomstbonusene for norske oddsspillere.

Anmeldelse av Unibet

Unibet er en av de eldste og mest solide bettingselskapene i det norske markedet. Med god odds, et fantastisk utvalg og funksjoner samt to gode velkomstbonuser, er Unibet en av de beste.

Anmeldelse av Mr Green

Hvis du er på utkikk etter underholdning i verdensklasse, er Mr Green selskapet for deg. De tilbyr samme odds og utvalg som de aller beste, akkompagnert av et storslått casino. De er også rause med bonuser.

Anmeldelse av Coolbet

Coolbet har kommet inn i det norske markedet med brask og bravur. Veldig mye skyldes den ekstremt gode oddsen og det gode bonussystemet. De kaller seg Den Siste Bookmaker og har blitt en yndling hos nordmenn.

Kan jeg lage systemer selv?

Av og til kan man havne i en situasjon der man så gjerne skulle benyttet systemspill, men selskapet du spiller hos ikke tilbyr denne tjenesten. Da kan du enten finne en ny oddsside, eller du kan gjøre det på gamlemåten.

For å gjøre det selv må du fylle inn hver enkelt kupong manuelt. Hvis du skal gjøre dette, anbefaler vi at du bruker google sheets eller et annet verktøy for å holde tunga rett i munnen. Hver minste feil, kan potensielt føre til at det som skulle vært gevinst, ikke ble det allikevel.

Hvis du velger å gjøre det på denne måten, åpner det seg opp en verden av spillselskaper. Blant annet de fra listen under.

Anmeldelse av 22bet

Med fantastisk odds og et enda bedre utvalg kommer 22bet til å vokse seg store i Norge. Les vår anmeldelse og registrer deg i dag for å skaffe din 100% velkomstbonus opp til 1200 kr.

Anmeldelse av Betsson

Betsson er en av kanskje den eldste aktøren på det norske markedet og selskapet oser av kvalitet. Med konkurransedyktig odds, et stort utvalg og en god velkomstbonus er selskapet en av de store favorittene.

Anmeldelse av Nordicbet

NordicBet er Betsson Group sin storsatsing i norden. De har spesialisert seg på nordiske spillere, noe som gjør opplevelsen helt unik. De gir deg som norsk oddsspiller god odds og en rekke gode funksjoner.

Anmeldelse av Betsafe

Ansvarlig spill er viktig for alle våre samarbeidspartnere. Betsson Group har tatt det litt lengre, med Betsafe som tilbyr storslått underholdning innenfor trygge rammer, med en svært god sportsbook på alle måter.

Anmeldelse av Betway

Betway er en av Norges desidert beste sportsbooker med god odds, fantastisk utvalg og enda bedre kampanjer. Les anmeldelsen og registrer din bruker i dag.

Relevante nyheter