Ansvarlig Spill

Ansvarlig spill

Spill på odds er vår favorittunderholdning og årsaken til at vi har laget denne siden er nettopp at du skal kunne ta del i moroa. Som erfarne oddsspillere, vet vi også at det kan være lett å bli revet med av spenningen denne underholdningsformen byr på. Det betyr at vi oppfordrer alle våre besøkende til å ansvarlig spill.

I denne guiden, forteller vi deg om noen tegn du bør være på vakt for – både hos deg selv og venner. I tillegg gir vi deg noen profesjonelle råd til hva du kan gjøre hvis du eller en du kjenner er i faresonen.

Påbudt med hjelpetiltak

Det fine med oddsbetting i Norge, er at alle som opererer med norske oddssider er pliktig å ha verktøy for at oddstipping skal forbli underholdende og bare det. Et strengt regelverk og en bransje som stadig blir mer bevisst sitt samfunnsansvar har ført til at du er i trygge hender.

Det er ikke flaut å bli revet med. Derfor er det viktig at du ikke nøler med å sette grenser eller søke hjelp hvis det skulle være fare på fære. Generelt anbefaler vi at folk setter spillegrenser lenge før man viser tegn til problematisk spill, da dette gjør at du unngår de store nedturene og dermed kan ha det gøy i lengre tid.

Her er faresignalene

For å vite når du eller andre er i trøbbel, er det viktig å vite faresignalene. Heldigvis er de som oftest enkle å kjenne igjen, noe som gjør det lettere å agere.

1. Du tenker mye på spilling

Et av faretegnene er at du tenker mye på spill, selv om du ikke spiller. Du tar deg selv i å bruke tid du skulle på andre ting, til å planlegge spilling.

2. Isolering

Hvis du føler det er vanskelig å stoppe med spilling, slik at du isolerer deg fra omverdenen for å kunne holde på i fred.

3. Irritabel og rastløs

Når du føler deg irritabel og rastløs når du ikke spiller eller blir hindret fra å spille.

5. Spiller lenger enn du hadde tenkt

Når du gjentatte ganger har problemer med å avslutte gamblingen til det tidspunktet du hadde tenkt til å gi deg.

6. Overskrider egne grenser

Når du gjentatte ganger passerer den beløpsgrensen du hadde satt for deg selv.

7. Føler at du må vinne tilbake det tapte

8. Spiller for mer enn du har råd til å tape

Hvis du viser tegn til en av disse, betyr ikke dette at du er spilleavhengig. Det betyr heller at du må være ekstra påpasselig å vurdere en av verktøyene som er til rådighet.

Verktøy for å hjelpe

Som nevnt ovenfor, finnes det flere typer verktøy du kan benytte deg av for å hindre dårlige opplevelser. Her får du en rask oversikt over de mest vesentlige.

Tidsbegrensning

For å hindre deg fra å bruke mer tid enn du hadde planlagt, kan du benytte deg av en tidsbegrensning/øktgrense. Du velger selv en grense, og når tidsperioden din nesten er nådd, vil du motta en pop-up melding, og når grensen er nådd, blir du automatisk logget ut av spillekontoen.

Tidsvarsel

Alternativt ønsker du kanskje å bli minnet på hvor mye tid du har brukt til å spille. Da bør du aktivere Tidsvarsel-funksjonen. Ved å aktivere Tidsvarsel vil du motta en melding hvert 60. minutt som minner deg om at du har vært innlogget i én time. Du vil også få en oppsummering av endringene på saldoen din i løpet av denne perioden.

Innskuddsgrense

Ved å benytte deg av denne grensen vil du ikke kunne foreta flere innskudd etter at du har nådd innskuddsgrensen din. Dette vil gi deg bedre kontroll over hvor mye penger du setter inn og sikrer at du ikke setter inn mer penger enn planlagt.

Tapsgrense

Ved å bruke tapsgrensen vil du enkelt kunne begrense hvor mye penger du er villig til å tape i løpet av en periode (dag / uke / måned). Dette vil hindre deg fra å tape mer penger enn du har råd til.

Hvilke tiltak har Norsk Oddsbetting gjort?

Vi promoterer oddssider, noe som medfører et samfunnsansvar. Vi har hovedsaklig gjort to tiltak på vår side for ikke å bidra til problematisk spilling:

1 Underholdning

Vi omtaler betting som underholdning – alltid. Vi anser ikke odds for å være en pålitelig kilde til å økonomisk vinning og er langt fra en løsning på økonomiske problemer. Det er derfor viktig for oss at vi ikke bidrar til å bygge opp under denne misforståelsen

2 Ansvarlige samarbeid

Vi samarbeider kun med oddssider som har trygge lisenser og som vi vet tar ansvarlig spill på alvor. Dette gjør vi for at du ikke skal møte noen som bygger opp under eventuell problematisk spilling.

ansvarlig spill
LeoVegas er kjent for å ta Ansvarlig Spill på alvor.

Relevante nyheter